De potloodventer

exhibitionist

 

Luister naar de tekst 
'De potloodventer'

De potloodventer

Een potloodventer is iemand die de behoefte heeft om zich naakt aan anderen te vertonen. Mannen doen dit vaker dan vrouwen. De potloodventer gaat naar een plek waar af en toe vrouwen of meisjes passeren en laat dan zijn broek zakken. Friemelend aan zijn geslachtsdelen loopt hij dan in de richting van het meisje of de vrouw. Met een moeilijk woord heet dat exhibitioneren. Iemand die het doet noemen we een exhibitionist.

 

Exhibitionisme is ook een vorm van seksueel misbruik

Dus ook situaties die iets met seks te maken hebben zonder dat je aangeraakt wordt, kunnen seksueel misbruik zijn. Tenminste als je daar een nee-gevoel bij hebt en je gedwongen wordt het te laten gebeuren. Als je voor de eerste keer een potloodventer tegenkomt weet je vaak niet zo goed hoe je moet reageren. Je voelt je erg opgelaten en je schaamt je ervoor dat iemand zomaar naakt voor je staat.


Er zijn veel manieren waarop je op een potloodventer kunt reageren. Je kunt hem natuurlijk negeren maar ook een gevat antwoord geven zoals bijvoorbeeld: 'goh, wat een kleintje zeg, is dat alles?'


Zo is er ook een mooie reactie van een mevrouw in de trein. Schuin tegenover haar zit een jong meisje en tegenover het meisje zit een jonge man. Op een gegeven moment doet de man zijn gulp los en haalt hij zijn piemel uit zijn broek. Hij zit er wat aan te friemelen en fluistert wat tegen het meisje. Het meisje tegen over hem voelt zich helemaal niet meer op haar gemak. Ze kijkt maar gauw een beetje uit het raam en weet niet goed wat ze moet doen. De mevrouw heeft het gelukkig in de gaten en zegt tegen de man dat hij zijn piemel beter weer in zijn broek kan stoppen, omdat ie anders nog kou vat.

 

Aangifte doen

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je aangifte doet bij de politie zodat zij de plaats waar het gebeurde extra in de gaten kunnen houden. En misschien voorkom je daarmee dat het een ander ook overkomt.